Tavuklu Börek Tarifi

admin     30-07-21     YEMEK KATAGORİSİ     , , ,      123 Defa Okundu

Herkese Selamlar sevgiler Çok değerli https://www.Sohbetkeyfim.com sakinleri sizlere bugünde evimizde cok rahat bir şekilde yapa bileceğimiz Tavuklu Börek Tarifimiz olucaktır. Ozaman Hep beraber içeriğimize geçelim.

Malzemeler

1 kilo un

1 yemek kaşığı tuz

3 su bardağına yakın su

unun kıvamına göre değişebilir onu siz ayarlicaksiniz kendi isteğinize göre hafif sert bir hamur olucak

İç

1 kilo kemiksiz tavuk göğsü

2 Orta boy soğan

bir yemek kaşığı biber salçası

Baharat

1 şeker kaşığı tuz

1 şeker kaşığı pulbiber

1 şeker kaşığı kimyon

1 şeker kaşığı karabiber

yarım çay bardağı sıvı yağ.

Öncelikle unumuzu derin bir kap içine alıp tuzunu ekleyip yavaşça suyunu ilave edip yoguruyoruz on beş dakika kadar daha sonra nemli temiz bir bezle üzerini kapatıp dinlendiriyoruz bir kenarda. İç harcimizin hazırlanışı 1 kilo kemiksiz tavuk göğsü olan etimizi küçük küçük doğrayın ve soğanı ni doğruyoruz küp küp daha sonra yağ ve salçasını bütün baharatlarını da katarak bir kap içerisinde onuda karıştırıyoruz iyice.

Şimdi öncelikle bir hamur açma tahtamiz ve oklavamizla böregimizi yapicagmiz  tepsimize yagliyoruz daha sonra yedi yada sekiz tane avuç içi büyüklüğünde bezeler ayırıp tahtamizin üzerin de hamurumuzu istediğiniz incelikte tepsi boyutumuza göre açıyoruz.

İlk karı açtıktan sonra tepsiye yayiroruz hamurumuzu hazırlamış olduğunuz iç harcımizdan azar azar her kata bu uygulamayı yaparak yayıyoruz en son katimiz boş kalacak böregimizin kapağı olacak bu işlemlerin hepsi bitince böregimizi kesiyoruz eşit parçalar halinde kare kare tekrar yağlayarak 200 derecelik fırında pişiriyoruz yaklaşık 30 dakika kadar ilk sıcağı gidince servis ederek https://www.Sohbetkeyfim.com ailesi olarak şimdiden afiyetler olsun arkadaşlar. .


Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?